28.3.13

be different in a good way

assalamualaikum earthlingss

its been so long since i last wrote here.
its 2013, and alhamdulillah im still here breathing in this beautiful country malaysia..

mm, 2013,
oh-man, im turning 22 this year.
cepat la-hai masa berlalu..

rasa macam baru semalam relax lepak depan tv sambil risau pasal result upsr. (cehhhh)
rasa macam baru semalam lepas pergi jumpa terjumpa sam bunkface dating dengan juliana evans. (cehhh)
rasa macam baru semalam jumpa NasT tengah makan dengan mak dia.. (uuuuu)
rasa macam semalam tangan ni baru lepas salam-salam dengan geng-geng Good Charlotte. *meleleh airliur terkenang gituu*

hahaha

anywayy, so, 22
so bajet macam dah berumur
*sila bayang saya tua rambut grey masih vogue.*

so hari tu terbaca lah magazine hijabista, pastu nampak cover dia ada empat orang aweks yang cantiks gilerss overss sangats,,
pastu selak punya selak, baca punya baca, sekali, deme-deme tu semua umur baru la takat 20an je
siap ada la sorang tu umur nya 23. ok, tua setahun je ok
tapi berjaya dek non,, ada butik tahu,
mak is very the jelous.

so bila dah habis baca tu, tiba-tiba terdetik la dalam hati,,
wey, sangat tak cool ok. kawan siap ada yang dah kahwin, siap ada yang kahwin anak dah sorang,,
*so motif dia, nak cakap yang taksabar nak kahwin la ni? DOK EH! bukann*
tapi motif dia nak cakap, ada yang kahwin, ada yang ada anak, ada yang bekerja, ada yang berjaya..
 jadi,,,, saya kat mana?

bila fikir balik, kerja saya sekarang ni, ye, memang la sambung study degree..
i never regret sambung degree, malahan rasa bersyukur gitu, but still, orang lain berjaya lain macam, takkan aku nak sambung degree je? pagi pergi kelas, petang balik goyang kaki? camtu je yang saya mampu ke?
i know im better than that..

Its not that saya tak bersyukur dengan apa yang saya ada, tapi, rezeki takkan datang bergolek right..
so apa salah nya kalau berusaha lebih sikit selagi mampu ni kan
*nasihat diri sendiri*

so, insyaAllah..
just pray for the best, but for now maybe im going to sort out some littlelittle stuff yang i really need to do first, then buat lebih dari apa yang saya buat,, insyaAllah

ayah selalu kata,
be different,, in a good way..

so here i am,, trying to be different, in a good way :) insyaAllah..

1 comment:

  1. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete